DIASPORA

Këto janë profesionet më të kërkuara në Gjermani, rrogat janë shumë të larta

Jetimat e Ballkanit

Profesionet më të popullarizuara në Gjermani janë mjekë, inxhinierë dhe ekonomistë, e këta paguhen mjaftë mirë nga shteti.

Sipas studimit të vitit 2017, 70% e mjekëve në Gjermani marrin një shumë prej 5700 eurosh në muaj. Por, profesionet e tjera shëndetësore, si farmacistë, kanë të ardhura më të ulëta, transmeton gazetametro.net.

Inxhinierët në industritë mekanike, energjetike, elektrike dhe automobilistike kanë të ardhura po ashtu të ngjashme me mjekët, dikur prej 4177 euro deri në 5700 në muaj.

Kurse ekonomistët, thuhet se marrin një pagë më të lartë se kjo.

Menjëherë pas tyre, vijnë avokatët me pagë mesatare mujore prej 5545 eurosh.

Kjo lë të kuptohet se personat që paguhen më së miri në këtë shtet, janë ata që kanë diplomë apo specializim në një fushë të caktuar.

Related Articles

Close