Shneta dhe ilaqet

I lënduar me prindërit që nuk e vaksinuan, 30-vjeçari i prekur nga fruthi jep mesazhin për të gjithë.

Jetimat e Ballkanit

Joshua Nerius është prova e gjallë se sa i rrez.ikshëm mund të jetë mosvaksinimi. Që fëmijë ai kurrë nuk kishte bërë asnjë vaksinë dhe në moshë të rritur, 27 vjeç, kjo gjë e dëmtoi shumë. Tani Joshua dëshiron që historia e tij të shërbejë si mesazh për të gjithë prindërit për sa i përket rëndësisë së vaksinave në parandalimin e sëmundjeve ngjitëse dhe shpëtimit të jetës së fëmijëve.

“Kjo më zemëron kaq shumë,” tha Nerius në një intervistë me CNN. “Prindërit e mi mendonin se po bënin gjënë e duhur. Ata ishin të bindur në mendimet e tyre për të mos më vaksinuar”.

Ai u diagnostikua me fruth në maj të vitit 2016, pasi kishte pasur kontakt me dikë që ishte i prekur në diplomimin e kolegjit të motrës së tij.

Duke e përshkruar sëmundjen si “të tme.rrshme”, Nerius tha se “mori një barrë serioze” në trupin e tij (ai humbi shumë kilogramë dhe në rastin më të keq, nuk mund të ecte pa ndihmë). Më pas ai shpjegoi se gjithçka mund të ishte parandaluar nëse nëna e tij do ta kishte vaksinuar në moshë të vogël dhe se nuk e kupton si ka ende prindër që refuzojnë vaksinimet, pavarësisht nga të gjitha dëshmitë që provojnë aftësitë e tyre për të shpëtuar jetën.

“Shkenca për këtë është,” tha ai gjatë intervistës. “Është zgjidhur. Kur e shikoj se ku ndodhemi sot, me njerëz që me dashje po vendosin të injorojnë faktet, kjo me të vërtetë më frustron. Unë thjesht nuk e kuptoj mendësinë e njerëzve që duan të përhapin fr.ikë “.

Nerius nuk është personi i vetëm i prindërve anti-vaksina që po flet.

“Debati rreth vaksinave nuk është domosdoshmërisht i përqendruar rreth informatave dhe shqetësimeve për shëndetin dhe sigurinë, prandaj arsimi është kaq i rëndësishëm, dhe gjithashtu pse keqinformimi është kaq i rre.zikshëm”, – është shprehur një djalë që është vaksinuar në moshën 18-vjeçare kundër vullnetit të nëns së tij.

Related Articles

Close